Nu är det vinter i Sundsvall, på riktigt! Några dec nysnö och -15 grader. Lite “bitigt” men om man bara klär sig, och kanske inte köra de mest intensiva passen så funkar det.

Igår startade vinterns första skidkurser, och OJ så kul det var att äntligen vara igång! Fokus var växel 2, diagonalåkning. Jag hoppas att min entusiasm smittade av sig på deltagarnasmiley. Jag tycker verkligen att detta är så roligt och då brukar det märkas och tiden går liksom bara av sig själv. När jag ser att det händer saker hos deltagarna vill jag bara köra mer och fler övningar, så wips så var tiden slut och det vara bara att tacka för denna gång.

Men nu har deltagarna fått hela innehållet från pass 1 skriftligt och de har även fått med sig lite personliga råd, så nu hoppas jag att de är ute och övar till nästa gång. Då kör vi vidare med växel 3 och 4, i den mån förhållandena erbjuder. Med 3 och 4 menar jag stakning med och utan frånskjut.

Att bredda sin kompetens från att GÅ på skidor till att ÅKA skidor är en utmaning för vissa (de flesta nybörjare) och kräver inte bara balans och tekniska “skills” utan även lite flåssmiley, men finns det inte nu så kommer det nog att komma efter våra tillfällen och lite egen träning däremellan.

Framöver kan man anmäla sig till skejtkurs, intensivkurs klassiskt och intensivkurs skejt. Observera att det heter SKEJT och inte SKATE! (enligt svenska skidförbundet). Om det nu spelar roll…
Annars går det alltid att boka personlig träning, ensam eller med kamrat eller mindre grupp. Och varför inte med sina kollegor och sin arbetsplats?????

För egen del åker jag det jag hinner med och det är väl mest tillsammans med eleverna på arbetet eller med ungdomarna i skidföreningen. Jag ska nog försöka få till något eget pass ibland också! Motionslopp och tävling har jag inte planerat in, men det brukar alltid bli nåt!

För att se spårstatus:
-skidspar.se
-“längdåkning i västernorrland” på facebook
-aktuell spårpreparering på sundsvall.se

Bifogar lite bilder från starten på nybörjarkurserna.

Lycka till med er skidåkning!
Susanne “skidcoach” Liukkonen, Konditionsfenomenet